Buskerud Bonde- og Småbrukarlag

25 nov Den internasjonale dagen mot vold mot kvinner.

Vi som en bondebevegelse må stå sammen for å fordømme den volden og urettferdigheten som begås, spesielt mot kvinner, sier La Via Campesina.

 

Vi menn og kvinner av Via Campesina stå sammen for å fordømme volden begås i alle sine former mot personer, spesielt mot kvinner.Statistikken over overgrep og drap på kvinner i verden viser oss, fortsatt tviler på at kvinner er mer utsatt for vold, ikke bare av de institusjoner og stater, men også vold i sitt eget hjem og samfunn, bør de forventer og fortjener respekt, fred og sikkerhet.
Kvinner på landsbygda er i en situasjon med større ekskludering og sosial og økonomisk undertrykkelse. Det er derfor vi som et bondebevegelsen må mobilisere mot denne fryktelige urettferdighet.
Vi vet at vi, menn og kvinner, må vi stå samlet mot nyliberale systemet som frarøver oss vår verdighet, vår levemåte og ressursene vi trenger for å overleve. Et system som frarøver vårt arbeid, utnytter vår avmakt og vår fattigdom for å øke sin rikdom, sin makt og kontroll.
Men i virkeligheten, er menn og kvinner ofte delt av den samme mangel på respekt og rettigheter som demonstrerer de rike og mektige, og regjeringer og institusjoner som støtter dem. Når du spiller rollen modell av eksklusjon, viser vi at vi aksepterer deres modell av "den sterke mot de svake" utenfor rettferdighet.
Vår oppgave, må vi gjøre utrettelig, er å bygge en modell av samfunnet som starter fra røttene; en modell der alle menn og kvinner, avvise vold i alle dens former: økonomiske, sosiale, fysiske, psykiske, seksuelle og miljømessige. Og vi må sørge for at denne modellen ikke vil tolerere vold.
Et samfunn som unnskyldning, tilgi eller skjuler vold under dekke av kultur eller religion er ikke den samfunnsmodell der vi arbeider. Hele samfunnet må konfrontere enkeltpersoner, institusjoner og voldelige regjeringer i alle steder og i alle situasjoner i verden. Vi trenger å bygge et samfunn som verdsetter trygg og setter pris på rikdom av ethvert menneske og innse at kvinners rettigheter er menneskerettigheter lokalsamfunn.
For å nå dette målet, vil vi kreve lover på alle nivåer i samfunnet for å beskytte og forsvare kvinners rettigheter.
Slutten av all vold begynner i våre hjerter, i våre hjem og i våre lokalsamfunn. Vi vil ikke vinne denne kampen før vi fokusere vårt sinne, vårt sinne og vår vilje til å skape et nytt samfunn på systemer og institusjoner som bruker vold for å kontrollere og undertrykke folket for sine egne egoistiske behov, og holder mot kvinner halve landet med sin innsats.
For å avslutte volden vi trenger utdannelse og en ny bevissthet om hvordan vold stjeler livskraft til hver person, familie og samfunn, som det hindrer sann likestilling og deltakelse av kvinner er oppnådd; de kvinnene som er i stand til å bruke, og som faktisk brukes, intelligens, talent, styrke og mot til å hjelpe lokalsamfunn vokse og nå en rettferdig verden for alle.
Inntil vi forplikte seg til å bekjempe vold mot kvinner, kan vi ikke bygge modell av et rettferdig samfunn vedta prinsipper Via Campesina. Bli med oss i kampen for å ende vold ved å støtte vår kampanje.
Check Out our New Postcard Collection: No More Violence Against Women!
Primer: No More Violence Against Women! here.
Video:  No More Violence Against Women!

/share/mime/48/msword.png Pressemelding.
(propuesta-comunicado-25-nov-en.docx, 18kB)


Velg ditt fylkeslag
Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Nr 5 side 3
(nr-5-side-3.pdf, 405kB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 5 side 4
(nr-5-side-4.pdf, 514kB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 5 side 7
(nr-5-side-7.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 5 side 38
(nr-5-side-38.pdf, 755kB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 5 side 39
(nr-5-side-39.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png NBS krav ved jordbruksforhandlingene 2019
(nbs-krav-2019-2504-endelig-versjon.pdf, 2MB)

/share/mime/48/pdf.png Kravdokument til jordbruksforhandlingene fra NBS og NB 2019
(jordbrukets-krav-2019.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Jordbruksoppgjøret 2019 - sluttprotokoll
(jordbruksoppgjoret-2019-sluttprotokoll.pdf, 5MB)

/share/mime/48/pdf.png Politisk plattform
(politisk-plattform-endelig.pdf, 551kB)

/share/mime/48/pdf.png Møteplan 2019
(moteplan-for-2019.pdf, 95kB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41
  0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970 16 7943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vipps nummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as