Buskerud Bonde- og Småbrukarlag

Foto: Halvor Garås

Årets toppturvinner i Buskerud.

Saggrenda på Kongsberg ble vinnere av årets topptur. 

Hør "Naturens verden" i NRK fra turen.

Nok en vellykket topptur på Kongsberg i Buskerud

 

For tredje året på rad arrangerte prosjektet Velg naturbruk, topptur for elever ved de tre naturbruksskolene i Buskerud.

Prosjektet «Velg Naturbruk» er et samarbeid mellom offentlige og private aktører/skoler med fokus på å øke elevtallene på de forskjellige naturbruksskolene i Buskerud fylke. Prosjektledelsen utføres av Skogselskapet i Buskerud. Målet for prosjektet er å øke opptak til studieretningen i videregående skole, samtidig ønsker man å bidra til at flere elever søker seg til studiekompetanse og går videre på høyskoler og universitet.

59° Topptur er en konkurranse mellom naturbruksskolene, men som samtidig binder sammen elever og lærere om et felles budskap. Her dyrker man felles interesser i det å velge naturbruk. Samtidig som dette er ett arrangement man oppnår mediedekning i større omfang.

I år hadde toppturen 12 poster. Disse inneholdt bl.annet kjøring av skogsmaskin, bruk av gravemaskin, kjøring av hest.
På posten til Buskerud Bonde- og Småbrukarlag var det eksteriørbedømming av sau. Knut Strandbråten hadde hovedansvaret for å veilede elevene gjennom oppgaven, mens  Elin Bergerud hjalp til med tilrettelegging. Sauene var utlånt fra Cato og Carl Erik Smørgrav .

I år var det Saggrenda på Kongsberg som gikk av med seieren, men det var en kjempeflott innsats både fra Lien i Hallingdal og Buskerud Landbruksskole på Modum.

Hør programmet her!

Både Elin og Knut ønsker mer rekruttering til landbruk, og oppfordrer flere til å velge naturbruk. Foto: T. Moen.

Elin Bergerud og Knut Strandbråten Foto: T. Moen


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vipps nummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as