Buskerud Bonde- og Småbrukarlag

Velkommen til seminar.

Telemarkskua i det grønne skiftet.  Seljord 25. april.

Rogrammet kan få små justeringer underveis, men vi skal forsøke å holde dere oppdatert etterhvert.

 

 

TELEMARKSKUA I DET GRØNE SKIFTET

OG MINIKURS FOR KOKKAR

 

STED: Dyrskuplassen i Seljord, 25.april kl 10.00 – 16.00

MÅLGRUPPE: aktive bønder, nye bønder som vil lære mer, naturbrukselever, veiledningsapparatet i

              landbruket, kokker og andre interesserte

 

PROGRAM:

 

Kl. 10.00          Velkommen til Dyrskuplassen v/dagleg leiar Geir Helge Espedalen

Kl. 10.10          Velkommen til seminar v/Hilde Riis, leiar i Landslaget for Telemarkfe

Kl. 10.15          Korleis er situasjonen for dei norske landrasane av storfe nå i 2016 v/Anna Rehnberg frå Norsk genressurssenter

Kl. 11.15          Beitenæringas betydning for kulturlandskap og biologisk mangfald i Noreg, v/ Ellen

                          Johanne Svalheim, Nibio

Kl. 12.00          Dugurd med smak av telemarkfe

Etter lunsj blir det en todeling av seminarer. De som er kokker eller driver med servering blir med på kjøkkenet til et minikurs hvor man tar for seg langtidssteking av kjøtt fra telemarkfe. De andre fortsetter med programmet:

Kl. 13.00          Mjølkeprosjektet. Hva har vi funnet ut så langt når det gjelder ulike kvaliteter på mjølk

                         frå landrasane, v/ Ragnhild Aaboe Inglingstad, stipendiat NMBU

Kl. 13.30          Presentasjon av Urfe AS v/Ola Langleite. Tilgangen på kjøtt, kvalitet, korleis er

                          marknaden

Kl 13.50           Beinstrekk

Kl.14.00           Budeieveven. Ein presentasjon av kven dei er og kva dei gjer, v/Ingebjørg Håvardsrud

Kl 14.15           Ulike eksempel på drift med telemarkfe – nokon kalkyler

  • Arne Smøttebråten, aktiv bonde frå Hemsedal med 40 dyr av telemarkfe, dølafe, Stn og vestlandsk fjordfe. Aktiv bruk av utmarka, minimalt med kraftfor, direktesalg til restauranter
  • Kjell Trandokken: Setring med produksjon av rume og smør
  • Gina Oxum: Framforing av 3-4 kalver pr ku på kvar laktasjon
  • Erik Fleischer: Setra som selskapslokale og møtestad
  • Telerå – ein ungdomsbedrift ved Søve landbruksskule som lager karamellar av råmjølk

Kl. 15.50          En oppsummering av dagen v/Fylkesmannens landbruksavdeling

 

PRIS: kr 400,-   Elever under 25år: kr 200

PÅMELDING TIL: 97194408 eller post@telemarkfe.no, eller lone@dyrskun.no          

 

PÅMELDINGSFRIST 15.APRIL 2016

Ønsker du overnatting kan det bestilles på Seljord Hotell: tlf: 35064000, post@seljordhotel.no

Enkeltrom med frokost kr 800. Dobbeltrom med frokost kr 1050. Oppgi kode «Telemarkfe» ved bestilling - seinest 11.april

 

VELKOMMEN

/share/mime/48/msword.png Seminarprogram.
(seminar-i-seljord25042016-endelig.docx, 948kB)


Velg ditt fylkeslag
Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Nr 9 - 15 november side 2
(landsmoteapning.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 9 - 15 november side 6
(kombiku-middag.pdf, 2MB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 9 - 15 november side 7
(fransk-dyreparkulv.pdf, 2MB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 9 - 15 november side 10
(gardsreportasje-vigdenes.pdf, 2MB)

/share/mime/48/pdf.png Nr 9 - 15 november side 24
(laviacampesina.pdf, 9MB)

/share/mime/48/pdf.png Politisk plattform
(politisk-plattform-endelig.pdf, 551kB)

/share/mime/48/pdf.png Møteplan NBS 2019
(moteplan-nbs-2019.pdf, 96kB)

    Norsk Bonde- og Småbrukarlag
    Akersgata 41
    0158 Oslo

    Telefon sentralbord: 22 00 59 10
    E-post: post@smabrukarlaget.no

    Organisasjonsnummer: 970 16 7943

    Kontonummer: 8101.05.36928

    Vipps nummer: 55 89 91

    Utviklet av Imaker as