Framtidsbonden Birger Bull & Co

Birger Bull og Lena Bye, tidligere Bull eier og driver Bull Gård. Inntil mars 2017 var det Lena som drev det daglige og Birger hjalp til i sesonger, men så fikk Lena muskel og leddplager og måtte desverre ut i omskolering. Nå er Birger mer aktiv og Siri, som er Birgers samboer og ansatt på gården har fått det daglige ansvaret for dyrestellet.

Framtidsbonden Birger Bull & Co - les hele saken

Framtidsbonden "MATTISRUD"

Mattisrud er et småbruk i Løten, Hedmark. Småbruket er 55 da og ligger inne i skogene i Løiten Almenning. Første bosetning på Mattisrud er registrert i 1750-årene og har siden da vært bebodd av ulike familier/slekter.

Framtidsbonden "MATTISRUD" - les hele saken

Framtidsbonden Jon Korff Lofthus, Hardanger

Kari og eg tok over garden i 2013. Eg er utdanna kokk, og hadde arbeidd i hotell og reiseliv i ein del år, då bror min fann ut at han ikkje kunne vere kunstnar og gardbrukar samstundes utan at noko måtte vike.
Som yngste av to gutar, måtte eg plutseleg ta eit val eg aldri hadde teke stilling til før. Eg er ikkje like sikker på avgjerda mi kvar dag , men den gong tok det berre ein dag før eg hadde bestemt meg for å ta over garden.

 

Framtidsbonden Jon Korff Lofthus, Hardanger - les hele saken

Framtidsbonden Ingebjørg Kristense Øygarden

Ingebjørg Kristense Øygarden er 22 år og har heile livet hatt hjarte for norsk landbruk. Dersom ho får overta familiegarden Hauge i Arabygdi i Vest-Telemark er det at dyra skal ha det bra som er hennar fremste prioritet.

Framtidsbonden Ingebjørg Kristense Øygarden - les hele saken

Framtidsbonden Knut Halvor Aschjem

Et økologisk, økonomisk og sosialt gårdsbruk

I Ås, like i nærheten av universitetet NMBU, ligger Aschjem gård med røtter 2000 år tilbake i tid. Gården drives av Knut Halvor Aschjem (29), som forpakter slektsgården av foreldrene.

Framtidsbonden Knut Halvor Aschjem - les hele saken

Hva er en landbruksstudent uten landbruket? V/ Kirsti Winnberg, leder i ungdomsutvalget i NBS

Dette innlegget er først publisert på Landbruksbloggen 01.02.16 (Nationen/Norsk Landbrukssamvirke), men er noe omarbeidet.

I Bondebladet kunne man i fjor lese at framtida har behov for 4 600 nye landbruksstudenter. En gledelig nyhet for meg. Jeg studerer jo landbruk. Dette betyr vel at jeg får jobb når jeg er ferdig! Eller?

Hva er en landbruksstudent uten landbruket? V/ Kirsti Winnberg, leder i ungdomsutvalget i NBS - les hele saken

Framtidsbonden Stein Brubæk

«Med dagens fokus på volum vil nok ikke alle karakterisere meg som en fremtidsbonde», sier Stein Brubæk
Brubekken ligger på vestsida av Sunndalsfjorden i Gjemnes kommune, halvveis mellom Kristiansund og Sunndalsøra. Garden er både liten og bratt, men her har det vært drevet gårdsdrift siden 1645.

Framtidsbonden Stein Brubæk - les hele saken

"Framtidsbonden" - sats på småbruk, geit og seter!

Åshild Dale og Jostein Sande har sidan 1983 dreve gard i Dale i Dalsbygda i Norddal kommune på indre Sunnmøre – med seterdrift på Herdalssetra, og 1/6 av den store fjellgarden Herdalen har vore i familiens eige sidan 1700-talet.

"Framtidsbonden" - sats på småbruk, geit og seter! - les hele saken

Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Utviklet av Imaker as