MERETE FURUBERG GJENVALGT SOM LEDER FOR EN NY PERIODE

Landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag har gjenvalgt Merete Furuberg som leder for en ny periode. Furuberg ble første gang valgt til leder i 2010.

Ny politisk leder nestleder er Elin Bergerud fra Buskerud og ny organisatorisk nestleder Ragnhild Bergset Elvestad fra Troms.

Hele resultatet av valgene følger:

MERETE FURUBERG GJENVALGT SOM LEDER FOR EN NY PERIODE - les hele saken

Behov for ny politikk!

På landsmøtet til Norsk Bonde- og Småbrukarlag fokuserte leder Merete Furuberg på politikkutvikling og behovet for en ny politikk i forhold til den blå-blå regjeringen som hovedoppgave i det kommende året.

Behov for ny politikk! - les hele saken

Landsmøte i NBS 4. - 5. Nov

NBS er samlet til landsmøte på Clarion hotel ved Gardermoen. Selve landsmøtet tar til lørdag 4.11 kl 09.00 og avsluttes søndag 5.11 kl 12.30. På fredag 3.11 er det styremøte, forsikringssamling, representantskapsmøte, rovviltseminar, Matnyttig-prosjekt seminar og ungdomsseminar.

Landsmøte i NBS 4. - 5. Nov - les hele saken

Valgnemndas innstilling

Forslaget til nytt styre/ordførerskap/kvinneutvalg/ ungdomsutvalg som skal velges på Landsmøtet på Gardermoen.

Merete Furuberg foreslås gjenvalgt som leder. Elin Bergerud foreslås som politisk nestleder og Ragnhild Bergset Elvestad foreslås som organisatorisk nestleder. Som nytt styremedlem foreslås Kjell Erik Brandstadmoen fra Oppland.

Valgnemndas innstilling - les hele saken

Valg på landsmøtet 2016

Merete Furuberg ble gjenvalgt som styrleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Arne Lofthus fortsetter som politisk nestleder og Oddvar Vigdenes som organisatorisk nestleder. Elin Bergerud fra Buskerud ble valgt inn som nytt styremedlem. Ellers består styret av Torbjørn Norland, Marielle Vink de Roos og Ragnhild B Elvestad.

Valg på landsmøtet 2016 - les hele saken

Landsmøtetalen til Arne Lofthus

Klare krav til jordbruksmeldinga

I si opningstale til eit rekordstort landsmøte i Norsk Bonde- og Småbrukarlag poengterte fungerande leiar Arne Lofthus at organisasjonen for fjerde år på rad har hatt ein auke i medlemstalet, noko som inspirerer til auka innsats og spissing av eigen politikk i det neste arbeidsåret. - Med tanke på tida me er i og motkreftene me opplever, er dette fantastisk, sa Arne Lofthus. – Norsk Bonde- og Småbrukarlag har klare krav til den komande jordbruksmeldinga og vi vil nytte høvet til å gje uttrykk for desse krava her i dag.

Landsmøtetalen til Arne Lofthus - les hele saken

NBS SATSER PÅ UNGDOMMEN – UNGDOMMEN SATSER PÅ NBS

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i løpet av 3 år doblet antall "ungdomsmedlemmer", medlemmer under 35 år som ikke driver gårdsbruk. Organisasjonen har i dag 450 ungdomsmedlemmer .

Til landsmøtet 5. og 6. november på Clarion, Gardermoen har hvert fylkeslag rett til å sende en ungdomsutsending, i tillegg til utsendinger fra lokallagene. Påmeldingen til årets landsmøte er rekordstort, noe som er gledelig og som viser en organisasjon i vekst, sier fungerende leder Arne Lofthus.

NBS SATSER PÅ UNGDOMMEN – UNGDOMMEN SATSER PÅ NBS - les hele saken

Landsmøte 4.-6. Nov 2016, Clarion hotel Oslo Airport

Politisk seminar fredag 4. nov kl. 20.00
Tema: Norsk matproduksjon med internasjonalt perspektiv
Innledere: Elisabeth Mpofu, La via Campesina
Arne Bardalen, direktør NIBIO
Trygve S. Vedum, SP

Lørdag 5.nov:

 1. Konstituering
 2. Leders tale
 3. LMD minister Jon Georg Dale
 4. Politikerpanel, debatten ledes av Aslak Bonde. Følgene deltar: LMD minister Jon Georg Dale,  Knut Storberget, Arne Lofthus m.fl.

Landsmøte 4.-6. Nov 2016, Clarion hotel Oslo Airport - les hele saken

Påmelding tillitsvalgte

Påmelding gjester

Nytt styre i Norsk Bonde- og Småbrukarlag

Merete Furuberg ble i dag gjenvalgt som styreleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Med seg på laget får hun blant andre Arne Lofthus som ny politisk nestleder etter Modulf Aukan, Marielle Vink De Roos og Berit Bergset, som avløser Mari Amundsen og Therese Rudi som styremedlemmer.

Nytt styre i Norsk Bonde- og Småbrukarlag - les hele saken

Ny Stortingsmelding: bærekraftig landbruk eller billigst mulig mat?

I sin åpningstale under landsmøtet til Norsk Bonde- og Småbrukarlag, viet Merete Furuberg mye tid til den landbrukspolitiske situasjonen og den varslede Stortingsmeldingen om landbruk. - Det store spørsmålet blir om den nye stortingsmeldinga vektlegger langsiktig og bærekraftig utvikling for norsk landbruk tyngre enn målet enkelte har om billigst mulig mat, sier Furuberg.

Ny Stortingsmelding: bærekraftig landbruk eller billigst mulig mat? - les hele saken

God landsmøtedebatt på lørdag

Etter leders tale til landsmøtet lørdag, var det klart for landsmøtedebatt. Hanne Maren Blåfjelldal (Frp), Knut Storberget (AP), Andre Skjelstad (V) og Marit Arnstad (SP) innledet, før delegatene fikk ordet. Politikerne fra opposisjonen var tydelige på at regjeringen ikke leverer i landbrukspolitikken.

God landsmøtedebatt på lørdag - les hele saken

Mer mat, mindre stat

I sitt innlegg til landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, gikk statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i rette med det hun mener er en svartmaling av regjeringens landbrukspolitikk.

Mer mat, mindre stat - les hele saken

Fausko skysstasjon vant Norsk Mat- og kulturpris!

Norsk Mat – og Kulturpris skal bidra til auka bevissthet om og fokus på det nære tilhøvet mellom lokal mat og kultur. Prisen er på kr. 100.000. Fausko Skysstasjon i Hemsedal er vinner av Norsk Mat- og Kulturpris 2014.

Fausko skysstasjon vant Norsk Mat- og kulturpris! - les hele saken

Klimaseminar på NBS landsmøte 2014

Fredag ettermiddag ble det holdt klimaseminar i forbindelse med landsmøtet til NBS for 2014. Det ble god stemning en god spørsmålsrunde når 70 tillitsvalgte var samlet kvelden før landsmøtet for å få med seg et tredelt seminar. Klimaprosjektet «fra kunnskap til handling» har holdt møter på lokalt, fylkes og nasjonalt plan i snart tre år, og er nå i en avsluttende fase.

Klimaseminar på NBS landsmøte 2014 - les hele saken

Uttalelse fra Landsmøtet: Blå- blå regjering sier ja til genmanipulert mais

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) har ifølge Bergens Tidende godkjent to genmanipulerte maistyper T225 og NK603 til mat og for. Maisen er godkjent for import, men ikke for dyrking i Norge. Med dette vedtaket avgjøres en langvarig strid, og en prinsipiell grense i Norge er brutt ved at GMO-mais tillates importert og solgt i Norge.

Uttalelse fra Landsmøtet: Blå- blå regjering sier ja til genmanipulert mais - les hele saken

Uttalelse fra Landsmøtet: Frihandelsavtalen TTIP kan rasere europeisk jordbruk

Landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag ser kraftige utfordringer i at en mulig TTIP- avtale mellom EU og USA kan implementeres i Norge gjennom EØS- avtalen, og viser til at ved en harmonisering på tollspørsmål og andre handelshindringer vil norsk matproduksjon bli sterkt berørt. 

Uttalelse fra Landsmøtet: Frihandelsavtalen TTIP kan rasere europeisk jordbruk - les hele saken

Landsmøte 2014

Her finner du programmet for landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, som avholdes i helga på Rica Hell Hotell. Foruten politiske innledninger om visjoner for ei ny stortingsmelding fra Hanne Maren Blåfjelldal (statssekretær i Landbruks- og matdepartementet, Frp), Knut Storberget (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Andre Skjelstad (V), vil det i løpet av helga bli avholdt flere seminarer med ulike tema, samt utdeling av Norsk mat- og kulturpris 2014! 

Landsmøte 2014 - les hele saken

Velg ditt fylkeslag

/share/mime/48/pdf.png Møteplan NBS 2018
(moteplan-for-nbs.pdf, 384kB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding NBS 2017-18
(arsmelding-2017-2018.pdf, 2MB)

SE POLITIKKUTVIKLINGSMØTET MED PER OLAF LUNDTEIGEN FRA 19. SEPT! TRYKK UNDER PÅ:

Klikk på lenken

  /share/mime/48/pdf.png Organisasjonshåndboka NBS
  (organisasjonshandbok-nbs.pdf, 1MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41
  0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970 16 7943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Utviklet av Imaker as