Ragnhild Bergset Elvestad på tur

Som kjent har jeg permisjon nå siden jeg snart skal på langtur.

Turen starter i Øvre Pasvik, og går gjennom Finland til Treriksrøysen i Troms, og derfra til Reisa Nasjonalpark. Ruta er ca 900km lang og jeg har beregnet 90 dager til turen. Ruta går gjennom tre nasjonalparker og 6 "wilderness areas" (finske naturreservat). Jeg skal ha tre matdepoter på turen.

Jeg har aldri vært på langtur før, og heller aldri vært alene i 3 måneder. Det er kun Storm (kallenavn Poffen) som skal være med meg. Poffen er en dansk- svensk gårdshund på 9kg og 1,5år.

Den største utfordringen med turen har så langt vært mat og ernæring. Først har jeg beregnet kaloriforbruk og matbehov for tre måneder på tur, og har brukt uendelig mange timer på å sette sammen en meny som sikrer næringsinntak. Jeg har 2- 3 muligheter underveis til å handle mat. Nord- Finland er ikke akkurat overbefolket eller tettpakket med shoppingsentre.

Samboeren min, Tom, som har jobbet flere år i Forsvaret, og han har gitt meg uvurderlig hjelp i planleggingen av turen! Siden jeg ikke kan ha med meg mer enn absolutt nødvendig, er valg av klær og utstyr alfa omega. Vi har også satt sammen et lite førstehjelpsskrin som kan redde meg "uansett" hva som skjer. Tom har også mye mer erfaring enn meg når det gjelder ernæring på tur, og i planleggingen av denne turen har det vært godt og nyttig å ha en nær støttespiller som kan "alt".

Jeg har flere ganger prøvd å formulere forventingene mine til turen. Jeg aner egentlig ikke hva jeg skal eller kan forvente, men jeg gleder meg enormt mye til å være på tur. Så gruer jeg meg til å bli våt og kald (for det vet jeg kommer til å skje), jeg gruer meg til å savne venner og familie, jeg er spent på om jeg kommer til å føle meg ensom, og jeg gleder meg til mestringsfølelsen etterpå. Om jeg klarer å fullføre er avhengige av flere faktorer, blant annet været. I oktober kan det gjerne snø en meter eller to i fjellet, og dette kan jeg ikke kontrollere. Jeg er innstilt på å være råstolt og fornøyd uansett hvor langt jeg kommer meg.

Så gleder jeg meg til å delta på landsmøtet i november, og til å se alle småbrukerne igjen! Jeg lover å komme hjem med fulladete batterier, klar for å fortsette det politiske arbeidet.

Også må jeg innrømme at jeg er litt glad for å slippe valgnatta.

Mvh Ragnhild og Poffen


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Utviklet av Imaker as