Småbrukarlaget krever kjøttmerking av restaurantmat

Forbrukerne må få vite hvor maten de bestiller på restaurant kommer fra, mener leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.

Nationen har tidligere denne sommeren skrevet om det svenske forslaget som vil gjøre det obligatorisk for restaurantene å opplyse i sine menyer hvor kjøttet de serverer kommer fra. Statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet i Norge avviste da lignende merkeordning her hjemme.

Det syns Kjersti Hoff, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag er skuffende.

– Sverige går inn for en slik merkeordning og Norge bør definitivt gjøre det samme, sier hun til Nationen. 

Les hele saken her: https://www.nationen.no/naering/smabrukarlaget-krever-kjottmerking-av-restaurantmat/

 


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vipps nummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as