Oppland Bonde- og Småbrukarlag

Økt skatt for de små, mindre skatt for de store

Regjeringen fortsetter kampen mot de små og mellomstore gårdsbrukene.

Gjennom nytt skatteforslag forslår nok en gang Regjeringen tiltak for å svekke små og mellomstore gårdsbruk til fordel for de aller største.

Forslaget om å endre skattefradraget for at de største brukene skal få mindre skatt, og øke skattene for de mindre brukene som har tilleggsnæringer i gårdens ressurser, er et slag i ansiktet for satsingen på lokalmat, nisjeprodukter og andre satsinger mange bruk har igangsatt siden 90-tallet.Verdiskapingsprogrammet, et forslag fra NBS som fikk gjennomslag i jordbruksforhandlingene, har betydd mye for satsing innen tilleggsnæringer på gårdens ressurser og gjenreist lokale mattradisjoner over hele landet. Å straffe disse gjennom endring av skattefradraget, er helt uakseptabelt.

Det er et mål om økt matproduksjon og matproduksjon over hele landet, og forbrukerne etterspør i stadig økende grad lokalmat, inn på tunet tjenester, gårdsbutikker og direktesalg fra bonden. Framgangen av mathaller satser stort på lokale kvalitetsprodukter. Alt dette kan rakne ved gjennomføring av Regjeringens forslag, sier Terje Holen i OBS.

OBS ber Regjeringen trekke forslaget øyeblikkelig og forventer at V og KRF sier klart fra til sine samarbeidspartnere H og Frp.


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vipps nummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as