Oppland Bonde- og Småbrukarlag

Studietur økologisk korndyrking

Bli med til Finnland og Estland 8. til 11. juni. Foregangsfylke for økologisk korn i samarbeid med Debio arrangerer studietur for kornprodusenter og andre korninteresserte.

Foreløpig program

Mandag 8.juni: Avreise Oslo kl 0845 – Ankomst Helsinki kl 1105

Mandag og tirsdag i Finland

I Finland skal vi besøke økologiske speltprodusent med egen mølle, kornprodusent som også har produksjons av raps og foredler rapsfrø på egen gård og økologisk quinaprodusent med egen mølle. Vi besøker Sarka, Det finske landbruksmuseet. (www.sarka.fi). Produsentene vil fortelle oss om sin produksjon og hva de gjør for å møte utfordringene og belønningen økologisk produksjon gir.

Lokale myndigheter vil fortelle oss om mål og virkemidler for økologisk produksjon fra forvaltningens side og en representant fra finsk sertifiseringsorgan vil være sammen med oss på tirsdag. I tillegg besøker vi Organic Finland (www.organic-finland.com) og en økologisk butikk hvor vi kan handle eller bare se hva slags utvalg finnene har.

Vi avslutter tirsdag sammen med våre finske venner på en økologisk restaurant Onsdag 10.juni: Avreise Helsinki med ferge kl 1030- ankomst Tallin kl 1230 Onsdag og torsdag i Estland

Vi besøker økologiske kornprodusenter med ulike produksjonsmetoder og en mølle i Tarturegionen. Lokale myndigheter vil fortelle oss om mål og virkemidler for økologisk produksjon. Vi holder på å planlegge detaljene med våre estlandske venner.

Vi avslutter onsdag sammen med våre estlandske venner med middag og kulturelle innslag.

Hjemreise torsdag fra Tallin kl 1820 – ankomst Oslo/Gardermoen kl 1855

Vi håper og tror at dere vil finne masse inspirasjon, men også tips og råd som kan overføres til egen produksjon!

Pris for produsenter:     kr 1 500,- Dette dekker all transport, hotell med frokost og to felles middager tirsdag og onsdag

Middag mandag kveld og lunsj alle dagene dekker deltakerne selv

Pris for andre: (rådgivere, ansatte i kommune, fylke ,stat, fagorganisasjoner mv)

kr 2 500,- Dette dekker det samme som forklart over.

Det er plass til 10 deltakere så tenk fort og meld deg på. Produsenter prioriteres! Ellers gjelder

«førstemann til mølla.»Bindende påmelding.

Vi forbeholder oss retten til små endringer i reiseruten, men reisedatoen står fast. Vi beklager kort påmeldingsfrist, men det må bli sånn i forhold til flybilletter som skal bestilles.

Påmeldingsfrist: 18. mai kl 1200

 Spørsmål om turen og påmelding sendes til prosjektleder for foregangsfylke korn, Torunn Riise Jackson. Epost: fmoptrj@fylkesmannen.no.

Tlf.nr: 61 26 61 49


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41
0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970 16 7943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vipps nummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as