Om oss

Medlem

Prosjekter

Norsk Mat- og Kulturpris

Tema

Nyhetsarkiv

Lenker

Presse

Fylkeslag

Velg ditt fylkeslag

.


 


Grønt Spa’tak

Publisert: 25.01.2012 av Einar Meisfjord
Natur og Ungdom og Norsk Bonde- og Småbrukarlag arangerer hvert år Grønt Spa’tak, hvor ungdommer jobber frivillig på gård eller seter, eller går beitetilsyn. I år trenger vi flere som vil være vertskap for Spa’tak-ungdommer.

Ungdommene som deltar på Spa’tak er utplassert på gård, seter eller i et beitetilsynslag minst 10 dager i løpet av sommerferien. Det er særlig stor interesse for å jobbe på seter. Vertskapet er ansvarlig for kost, losji og opplæring. Vi dekker reise. Vanligvis er to eller tre ungdommer utplassert sammen. Mange deltar på Spa’ har ikke erfaring med landbruk, men de er engasjerte og interessert i å lære.
 
På våren arranger vi et Spa’tak-seminar over en helg for de av ungdommene som har mulighet. Der lærer de om jordbrukspolitikk, og om hvorfor et norsk jordbruk, basert på norske ressurser, er viktig i en internasjonal sammenheng.

Er du interessert i å få besøk av ungdommer i sommer, ta kontakt med Øyvind Aukrust som er koordinator for prosjektet. Han nås på tlf: 40047518 eller epost: oyvinda@nu.no. Vi har et mål om å øke deltakertallet betydelig i år, og trenger derfor både flere gårder, setre og beitetilsynslag. 

 
  


  


 


Kalender

september
onsdag 03. september
- Styremøte

oktober
torsdag 16. oktober
- Styremøte

fredag 31. oktober
- Styremøte, fylkesledersamling og representantskapsmøte

november
lørdag 01. november
- Landsmøte

Nyhetsbrev