Om oss

Medlem

Prosjekter

Norsk Mat- og Kulturpris

Tema

Nyhetsarkiv

Nettbutikk

Lenker

Presse

Fylkeslag

Velg ditt fylkeslag











.


 


Små endringer i total kjøttproduksjon

Publisert: 13.04.2012 av Einar Meisfjord
Samlet kjøttproduksjon i 2011 var på 321 000 tonn, 1 000 tonn mindre enn i 2010. Produksjonen av storfekjøtt og lam gikk ned, mens produksjonen av svin økte.

Fra 2010 til 2011 gikk produksjonen av lammekjøtt ned med 5 %, mens produksjonen av storfekjøtt gikk ned med 3 %. Samtidig økte produksjonen av svinekjøtt med 2 %, mens produksjonen av fjørfe forble uendret.

Av i alt 321 000 tonn slakt utgjorde svin 41 % av produksjonen, fjørfe 26 % og storfe 25 %.
46 % av alt kjøtt som ble produsert i 2011 kom fra Rogaland, Nord-Trøndelag og Hedmark. Rogaland har den klart største produksjonen av alle kjøttslag bortsett fra fjørfe, hvor produksjonen er høyest i Nord-Trøndelag og Østfold.

Les hele saken på sidene til SSB.





 
 























 


 







 






 


Kalender

september
onsdag 03. september
- Styremøte

oktober
torsdag 16. oktober
- Styremøte

fredag 31. oktober
- Styremøte, fylkesledersamling og representantskapsmøte

november
lørdag 01. november
- Landsmøte

Nyhetsbrev