REKO-ringen

Lokalt produsert mat, uten mellomledd

REKO-ringen er en enkel salgskanal hvor kundene kan handle direkte fra lokale matprodusenter, mens produsentene på sin side kan annonsere og selge varer fra egen produksjon via ringens felles gruppeside. Kundene forhåndbestiller varer via ringens felles Facebook-side. Varene leveres ut av produsenten på ringens annonserte utleveringssted, dato og klokkeslett. 

REKO betyr REttferdig KOnsum og er et handelsfenomen grunnlagt av Thomas Snellman i Finland i 2013. Salgsfenomenet REKO er salg av matvarer UTEN MELLOMLEDD. Man må være første ledds produsent for å selge matvarer og direkte bidrodukt fra egen produksjon via REKO-ringen, hvor produsenten av varen får 100 % av salgssummen.

Den første REKO-ring i Norge ble etablert november 2017. Per oktober 2020 er det 120 ringer spredt i store deler av landet. Det er omlag 500 000 kunder tilknyttet REKO-ringene, og 500 produsenter som selger varer. 

Norsk Bonde- og Småbrukarlag er pådriver for etablering av REKO-ringer i Norge. REKO-ringen bidrar til at produsenter står i egen verdikjedeprosess helt frem til sluttforbruker. Et mål er å øke lokal verdiskaping, økt satsing på lokalt produsert mat, ved å skape nye utviklingsmuligheter, bedre forutsigbarhet og lønnsomhet for lokale småskala matprodusenter. REKO bidrar også til å bevisstgjøre forbrukere, og til å redusere matsvinn. 

Selge varer? Se Håndbok for REKO-ringen.  

Thomas Snellman berättar om REKO


Kontakt
Koordinator for REKO
Irene Dalland
Mobil: 911 48 464
irene@smabrukarlaget.no


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41, 0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970167943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vippsnummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as