
Merete Furuberg underskriver avtale om redusert matsvinn
Avtale om redusert matsvinn
Myndighetene og matbransjen har undertegnet en intensjonsavtale om reduksjon av matsvinn. Hele bransjen er med på samarbeidet, fra primærnæring til forbrukerleddet.
Fem ministre har undertegnet intensjonsavtalen. Disse er klima- og miljøminister Tine Sundtoft, landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, fiskeriminister Elisabeth Aspaker, helseminister Bent Høie og forbrukerminister Solveig Horne.
Representanter for hele verdikjeden, fra primærprodusenter til dagligvarehandelen, har undertegnet avtalen. Leder Merete Furuberg undertegnet avtalen på vegne av Norsk Bonde- og Småbrukarlag.
Hver nordmann kaster 46 kilo mat i året. I tillegg kastes mat gjennom hele matkjeden fra primærnæring til forbruker. Intensjonsavtalen legger rammer for hvordan myndighetene og bransjen sammen skal jobbe fremover for å redusere matsvinn.
Les hele saken her
Kontakt med sekretariat
Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30.
E-post: medlem@smabrukarlaget.no post@smabrukarlaget.no
Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)
Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)
Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)
Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)