Mats Hegg Jacobsen kåret til Årets Unge bonde

Mats Hegg Jacobsen driver gården Jacobsen på Berg utafor Tromsø og er styremedlem i Troms Bonde- og Småbrukarlag. Lørdag 28. november ble han kåret til Årets unge bonde. Vi gratulerer!

Kåringa fant sted på landbruksmessa Agroteknikk på Lillestrøm, og juryen ga følgende begrunnelse for sin avgjørelse:

"Vinneren av Årets unge bonde, kombinerer det å spre kunnskap om landbruket og økologisk produksjon med vekst på en måte som juryen har latt seg imponere av. Vinneren utdanner befolkningen om det å bruke alle ressursene vi har, noe store deler av samfunnet kanskje har glemt. Årets unge bonde driver økologisk, og er med på å formidle gleden ved økologi, og hva denne måten å drive landbruk på gir av dyrevelferd, miljøgevinster og ikke minst god smak.

Årets unge bonde strekker seg langt for å bidra til samfunnet gjennom fokus på bærekraft, kunnskapsspredning og dyrevelferd. Det er en person som er ansvarlig, innovativ og inspirerende."

Det har lenge vært kjent at Mats Hegg Jacobsen var en av favorittene blant de flere hundre nominerte. Utnevnelsen kom likevel overraskende på han:

- Det er bare helt fantastisk! Det er utrolig artig å bli satt pris på av folket og juryen! Jeg har aldri vært så nervøs før, men aldri så glad heller, sier Mats etter prisutdelinga.

Birger Bull, fylkesleder i Troms Bonde- og Småbrukarlag, gratulerer med utnevnelsen:

- Mats Hegg Jacobsen har det som skal til for å ta norsk landbruk videre, nemlig en jordnærhet og en tro på de grunnleggende nære verdier som blir glemt i dagens volum- og vekstjag. Å utnytte de ressursene gården har er det eneste bærekraftige, og Mats er et fantastisk forbilde i så måte. Vi er stolte over å ha Mats som tillitsvalgt i Troms Bonde- og Småbrukarlag!


Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Akersgata 41, 0158 Oslo

Telefon sentralbord: 22 00 59 10
E-post: post@smabrukarlaget.no

Organisasjonsnummer: 970167943

Kontonummer: 8101.05.36928

Vipps nummer: 55 89 91

Utviklet av Imaker as