'Matnyttig - vi skaper fremtidens matkultur" ble avsluttet desember 2019.
Målsetningen med det tre-årige mobiliseringsprosjektet var å styrke nyrekruttering av og kompetanseoppbygging hos" gamle" og nye produsenter av lokalmat. Samt inspirere bønder til å etablere og videreutvikle andelsgårder.
Prosjektets hensikt var å bidra til kompetanseheving og styrke samarbeid for slik stimulere til å øke produksjonen av lokalmat til et regionalt forbrukermarked og et nasjonalt nisjemarked.
Et viktig mål med prosjektet var å skape inkluderende nettverk, etablere gode kontakter og å skape samarbeid. Nettverket ga veiledning, støtte og kompetanse til produsenter som var i en etableringsfase.
Matnyttig-prosjektet ønsket å fange interesse fra bønder over hele landet, og å bidra til å øke folks bevissthet og stolthet over lokale råvarer og matkultur.
Rebekka Bond var prosjektleder for det treårige prosjektet Matnyttig.