Ragnhild Bergset Elvestad på tur

Som kjent har jeg permisjon nå siden jeg snart skal på langtur.

Turen starter i Øvre Pasvik, og går gjennom Finland til Treriksrøysen i Troms, og derfra til Reisa Nasjonalpark. Ruta er ca 900km lang og jeg har beregnet 90 dager til turen. Ruta går gjennom tre nasjonalparker og 6 "wilderness areas" (finske naturreservat). Jeg skal ha tre matdepoter på turen.

Jeg har aldri vært på langtur før, og heller aldri vært alene i 3 måneder. Det er kun Storm (kallenavn Poffen) som skal være med meg. Poffen er en dansk- svensk gårdshund på 9kg og 1,5år.

Den største utfordringen med turen har så langt vært mat og ernæring. Først har jeg beregnet kaloriforbruk og matbehov for tre måneder på tur, og har brukt uendelig mange timer på å sette sammen en meny som sikrer næringsinntak. Jeg har 2- 3 muligheter underveis til å handle mat. Nord- Finland er ikke akkurat overbefolket eller tettpakket med shoppingsentre.

Samboeren min, Tom, som har jobbet flere år i Forsvaret, og han har gitt meg uvurderlig hjelp i planleggingen av turen! Siden jeg ikke kan ha med meg mer enn absolutt nødvendig, er valg av klær og utstyr alfa omega. Vi har også satt sammen et lite førstehjelpsskrin som kan redde meg "uansett" hva som skjer. Tom har også mye mer erfaring enn meg når det gjelder ernæring på tur, og i planleggingen av denne turen har det vært godt og nyttig å ha en nær støttespiller som kan "alt".

Jeg har flere ganger prøvd å formulere forventingene mine til turen. Jeg aner egentlig ikke hva jeg skal eller kan forvente, men jeg gleder meg enormt mye til å være på tur. Så gruer jeg meg til å bli våt og kald (for det vet jeg kommer til å skje), jeg gruer meg til å savne venner og familie, jeg er spent på om jeg kommer til å føle meg ensom, og jeg gleder meg til mestringsfølelsen etterpå. Om jeg klarer å fullføre er avhengige av flere faktorer, blant annet været. I oktober kan det gjerne snø en meter eller to i fjellet, og dette kan jeg ikke kontrollere. Jeg er innstilt på å være råstolt og fornøyd uansett hvor langt jeg kommer meg.

Så gleder jeg meg til å delta på landsmøtet i november, og til å se alle småbrukerne igjen! Jeg lover å komme hjem med fulladete batterier, klar for å fortsette det politiske arbeidet.

Også må jeg innrømme at jeg er litt glad for å slippe valgnatta.

Mvh Ragnhild og Poffen


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Kontoret  til Norsk Bonde- og Småbrukarlag er nå stort sett daglig bemannet.

Dersom det ikke lykkes å komme igjennom til kontoret, kontakt: 

Kjersti Hoff, tlf 971 20 960, kjersti@smabrukarlaget.no

Olaf Godli, tlf 975 46 142, olaf@smabrukarlaget.no

Vilde Haarsaker, tlf 476 68 984, vilde@smabrukarlaget.no

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet nr 5 - 2020

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Anna Blix kronikk
(anna-blix-kronikk.pdf, 113kB)

/share/mime/48/pdf.png Strategiarbeid
(strategiarbeid.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker utgivelsesplan 2020
(bs-plan-2020.pdf, 402kB)

/share/mime/48/pdf.png Møteplan NBS 2020
(moteplan-for-2020.pdf, 103kB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vipps nummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as