Småbrukarlaget krever kjøttmerking av restaurantmat

Forbrukerne må få vite hvor maten de bestiller på restaurant kommer fra, mener leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kjersti Hoff.

Nationen har tidligere denne sommeren skrevet om det svenske forslaget som vil gjøre det obligatorisk for restaurantene å opplyse i sine menyer hvor kjøttet de serverer kommer fra. Statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet i Norge avviste da lignende merkeordning her hjemme.

Det syns Kjersti Hoff, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag er skuffende.

– Sverige går inn for en slik merkeordning og Norge bør definitivt gjøre det samme, sier hun til Nationen. 

Les hele saken her: https://www.nationen.no/naering/smabrukarlaget-krever-kjottmerking-av-restaurantmat/

 


Velg ditt fylkeslag

PÅMELDING TIL LANDSMØTET VIA TEAMS 31. OKTOBER. TRYKK HER!

Kontakt med sekretariat

Kontoret  til Norsk Bonde- og Småbrukarlag er nå daglig bemannet.

Dersom det ikke lykkes å komme igjennom til kontoret, kontakt: 

Olaf Godli, tlf 975 46 142, olaf@smabrukarlaget.no

Vilde Haarsaker, tlf 476 68 984, vilde@smabrukarlaget.no

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet nr 5 - 2020

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Anna Blix kronikk
(anna-blix-kronikk.pdf, 113kB)

/share/mime/48/pdf.png Strategiarbeid
(strategiarbeid.pdf, 1MB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker utgivelsesplan 2020
(bonde-og-smabruker-utgivelsesplan2020.pdf, 440kB)

/share/mime/48/pdf.png Møteplan NBS 2020
(moteplan-for-2020.pdf, 103kB)

    Norsk Bonde- og Småbrukarlag
    Akersgata 41, 0158 Oslo

    Telefon sentralbord: 22 00 59 10
    E-post: post@smabrukarlaget.no

    Organisasjonsnummer: 970167943

    Kontonummer: 8101.05.36928

    Vippsnummer: 55 89 91

    Utviklet av Imaker as