Ungdomsutvalget

UU's forside          Om oss          Kontakt oss

Kjell Erik Brandstadmoen og Sander Solheim, styremedlemmer i NBS

Luke 16 av Ungdomsutvalgets julekalender 2021

I år ønsker vi i Ungdomsutvalget å bruke julekalenderen vår til å presentere deler av organisasjonen vår, og en del folk som er med å gjøre en innsats for NBS. I dag har turen kommet til resten av styret vårt: Kjell Erik Brandstadmoen og Sander Solheim.

Kjell Erik er 54 år, og bor i Ringebu i Gudbrandsdalen. Her driver han med sau, og har i tillegg familiebarnehage, maskinutleie, hytteservice og skigardproduksjon. Hva som serveres på julaften hjemme hos Kjell Erik er en godt bevart hammelighet. 

Akkurat som at alle er opplært til at mn skal overlevere gården i bedre tilstand til neste generasjon enn man får den selv, engasjerer Kjell Erik seg i NBS for å gi kommende bønder litt bedre rammevilkår enn de som er gjeldende i dag. 

På spørsmål om som er det viktigste NBS jobber med for øueblikket lister Kjell Erik opp tre ting. For det første: inntekt. For det andre: inntekt. Og for det tredje: inntekt.

Kjell Eriks spørsmål i premiekonkurransen vår: Hvilken produsksjon har flest produsenter? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Kjell Erik har gjort mye for NBS, han har både sittet i forhandlingsutvalget og vært på høringer i Stortinget en rekke ganger. Men av og til må man rett og slett ha nattevakt i eget fjøs

Sander er 22 år, og bor i Rennestraum i Fjaler kommune. Her driver han med melkekyr og skogdrift, og så har han en liten flokk med sau. På julaften spiser han røkt pinnekjøtt av sau.

Sander engsjerer seg i NBS fordi han ønsker seg et levende landbruk over hele landet. Da må det gå an å drive bruk i alle størrelser. Det er også dette som holder bygdene i live, fordi flere kan bo og drive i ei bygd med flere bruk i drift. Sander ønsker dessuten at landbruk skal være et yrke som ungdommer tørr å satse på.

Han oppfordrer unge til å melde seg inn og bidra aktivt i NBS, både på lokal- og fylkeslagsnivå og sentralt. Siden det er så kort vei fra grasrota til toppen i NBS er det mulig å få gjennomslag for ideer og nytenking. Men hvorfor er det bedre å melde seg inn i NBS enn i Bondelaget, ifølge Sander? Han mener NBS er bedre til å se norsk landbruk som en del av et større bilde, og hvordan det passer inn i en helhet. Og så har NBS plass til alle, uansett om du er stor eller liten.

Sanders spørsmål i premiekonkurransen vår: Til hvilken dato skal man etter gammel skikk være ferdig med ølbrygginga før jul? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Både i Sogn og Fjordane og i resten av landet kan det være både værhardt og tøft til tider. Iblant er det derimot greit å bare nyte været og ta livet med ro, både for to- og firbeinte

Også i år er det mulig å vinne premier i julekalenderen vår! Det vil være spørsmål i hver luke, antallet vil variere noe. Hvis du vil delta i trekningen av premiene kan du sende svaret til oss i en melding til facebooksiden vår, eller på e-post til ungdomsutvalget@smabrukarlaget.no, innen klokka 10.00 dagen etter. Hvert riktig svar gir et "lodd" når vi trekker premiene i jula. Det er altså mulig å få flere "lodd" på dager med flere spørsmål.

Årets premier: 

 1. Fribillett for 2 på Akvariet i Bergen
 2. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 3. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 4. Gårdsost, hvit ost av geitemelk, fra Skjerdal stølsysteri og kafè

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Visjonen vår er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en institusjon i Bergen siden 1960 og er organisert som en stiftelse.

www.akvariet.no


Riksscenen er en nasjonal møteplass for folkemusikk i alle fasetter! Riksscenen speiler hele det rike folkemusikkspekteret i Norge i dag, fra våre egne tradisjonsuttrykk til det flerkulturelle. Våre aktiviteter spenner fra tradisjonell konsertformidling til scenisk nyproduksjon innen både dans og musikk med mer enn 150 konserter og forestillinger i løpet av året. Du finner oss i Schous kulturbryggeri på Grünerløkka i Oslo.

www.riksscenen.no


På Skjerdal stølsysteri og kafè er du garantert å møte fleire geiter enn turistar. Stølen Leim ligg 400 meter over den vakre Aurlandsfjorden. Her har det vore stølsdrift i mange genererasjonar. I 2010 bygde vi Skjerdal stølsysteri og kafè, for å  ta den tradisjonelle stølsdrifta inn i ei moderne tida. På stølen treffer du budeiene og geitene våre, og kanskje sauer og hestar òg. På vegen opp kjenner du den gode lukta av kokt brim (brunost), akkurat som for hundre år sidan.

www.skjerdal.com


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30. 

E-post: medlem@smabrukarlaget.no  post@smabrukarlaget.no

 

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vippsnummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as