Ungdomsutvalget

UU's forside          Om oss          Kontakt oss

Gjengen på kontoret. Øverst: Johan Warlo og Cathrine Engelstad. Nederst: Romelia Brataker, Nora May Engeseth og Kristin Lia.

Luke 20 av Ungdomsutvalgets julekalender 2021

I år ønsker vi i Ungdomsutvalget å bruke julekalenderen vår til å presentere deler av organisasjonen vår, og en del folk som er med å gjøre en innsats for NBS. I tillegg til mange som gjør en innsats for NBS på frivillig basis, har vi også en liten gjeng ansatte, og i dagens luke er det dem vi presenterer.

Cathrine sammen med hunden Sally

Cathrine Engelstad jobber i NBS som medlemskonsulent. Hun er 49 år og bor i Oslo. På julaften spiser hun ribbe.

Hun forteller at noe av det morsomste hun har opplevd på kontoret var da Trygve Slagsvold Vedum var landbruksminister og kom på den årlige julelunsjen. For hver gang han lo runget latteren hans gjennom hele kontoret!

Cathrines spørsmål i premiekonkurransen vår: Hvem har vært ansatt lengst i NBS gjennom tidene? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Johan Warlo er ansatt i NBS som politisk rådgiver. Han er 58 år og bor i Hokksund, der han driver med økologisk melke- og kornproduksjon. På julaften spiser han ribbe, julepølse og medisterkaker, med molter til dessert.

Noe morsomt Johan har opplevd på gården sin var da han som førsteklassing var med på å ta imot 18 grisunger fra samme purke i løpet av en natt. Han var rimelig stolt da han hadde med ark på skolen dagen etter, med en strek per grisunge, for å vise læreren.

Johans spørsmål i premiekonkurransen vår: Hva betyr karenstid, i forbindelse med omlegging til økologisk produksjon? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Johan på kontoret

Nora, med kamera som alltid

Nora May Engeseth er kommunikasjonsanvarlig i NBS. Hun er 26 år, og bor i Oslo, selv om hun kommer fra Bergen. Nora har ikke gård, men hun dyrker tomater, squash og kål i en kasse i bakgården sin. På julaften spiser hun pinnekjøtt eller nøttesteik, og riskrem til dessert. Og ganske mange sirupsnipper.

Når Nora skal fortelle om noe morsomt hun har opplevd i NBS trekker hun fram markeringa foran Stortinget i forbindelse med behandlingen av jordbruksoppgjøret. Det var veldig inspirerende og motiverende at bønder, fagbevegelsen og miljøbevegelsen stod samlet og krevde en ny retning for norsk jordbruk.

Noras spørsmål i premiekonkurransen vår: Oslo satser på utbant landbruk. Hva heter sætra i hovedstaden hvor det blant annet dyrkes urkorn og grønnsaker? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

I tillegg til dem over, og dem i luke 4, har vi også økonomikonsulent Romelia Brataker og kontormedarbeider Kristin Lia på kontoret. Og så har vi en medlemsverver, en forsikringsrådgiver og 4 prosjektansatte. Hvis du vil har en problemstilling eller et forslag, eller du trenger hjelp fra en av de ansatte, kan du finne kontakinformasjon på ansatt-sida.

Også i år er det mulig å vinne premier i julekalenderen vår! Det vil være spørsmål i hver luke, antallet vil variere noe. Hvis du vil delta i trekningen av premiene kan du sende svaret til oss i en melding til facebooksiden vår, eller på e-post til ungdomsutvalget@smabrukarlaget.no, innen klokka 10.00 dagen etter. Hvert riktig svar gir et "lodd" når vi trekker premiene i jula. Det er altså mulig å få flere "lodd" på dager med flere spørsmål.

Årets premier: 

 1. Fribillett for 2 på Akvariet i Bergen
 2. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 3. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 4. Gårdsost, hvit ost av geitemelk, fra Skjerdal stølsysteri og kafè

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Visjonen vår er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en institusjon i Bergen siden 1960 og er organisert som en stiftelse.

www.akvariet.no


Riksscenen er en nasjonal møteplass for folkemusikk i alle fasetter! Riksscenen speiler hele det rike folkemusikkspekteret i Norge i dag, fra våre egne tradisjonsuttrykk til det flerkulturelle. Våre aktiviteter spenner fra tradisjonell konsertformidling til scenisk nyproduksjon innen både dans og musikk med mer enn 150 konserter og forestillinger i løpet av året. Du finner oss i Schous kulturbryggeri på Grünerløkka i Oslo.

www.riksscenen.no


På Skjerdal stølsysteri og kafè er du garantert å møte fleire geiter enn turistar. Stølen Leim ligg 400 meter over den vakre Aurlandsfjorden. Her har det vore stølsdrift i mange genererasjonar. I 2010 bygde vi Skjerdal stølsysteri og kafè, for å  ta den tradisjonelle stølsdrifta inn i ei moderne tida. På stølen treffer du budeiene og geitene våre, og kanskje sauer og hestar òg. På vegen opp kjenner du den gode lukta av kokt brim (brunost), akkurat som for hundre år sidan.

www.skjerdal.com


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30. 

E-post: medlem@smabrukarlaget.no  post@smabrukarlaget.no

 

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vippsnummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as