Ungdomsutvalget

UU's forside          Om oss          Kontakt oss

Assisterende generalsekretær Vilde Haarsaker og generalsekretær Anders Nordstad

Luke 4 av Ungdomsutvalgets julekalender 2021

I år ønsker vi i Ungdomsutvalget å bruke julekalenderen vår til å presentere deler av organisasjonen vår, og en del folk som er med å gjøre en innsats for NBS. I tillegg til mange som gjør en innsats for NBS på frivillig basis, har vi også en liten gjeng ansatte, og i dag er turen kommet til to av dem: generalsekretær Anders Nordstad og assisterende generalsekretær Vilde Haarsaker.

Anders er 57 år og bor i Asker. Han har ikke gård selv, men han var med en gjevnaldrende venn og veltet med traktor en gang i tolvårsalderen. På julaften spiser Anders ribbe og surkål.

Nå jobber Anders som generalsekretær i NBS, og motiveres av muligheten til å være med å endre norsk jordbruk og matproduksjon. Anders sier det er viktig at NBS bidrar til at folk beholder troa på en fremtid som matprodusent. Det betyr at inntektsgapet må tettes, og økt inntekt må komme fra både priser og tilskudd. Det er også viktig at vi skaper engasjement og forståelse for betydningen det har for landet vårt at vi produserer mest mulig mat på norske ressurser.

Anders håper at ungdommer som er bryr seg om matproduksjon, og lurer på hvem som skal produsere maten vår i fremtiden, vil engasjere seg i NBS. Han minner om at det nettopp er opprettet et nytt ungdomsmedlemsskap. Og hvorfor skal de melde seg inn i NBS, og ikke i Bondelaget? Fordi NBS ønsker endring av dagens kurs.

Anders' spørsmål i premiekonkurransen vår: Hva koster det nye ungdomsmedlemsskapet i NBS? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Anders snakker om ståa i norsk landbruk under Landsmøtet.

Vilde er 33 år, og har akkurat flyttet til et småbruk i Lunner. Tiden vil vise hva slags produksjon hun skal ha der. Foreløpig er topp tre opplevelser der å kjøpe småbruket, flytte inn der, og banke på hos naboene for å hilse på. Vilde er vokst opp med både ribbe og lutefisk på julaften, men hun er veldig gladd i pinnekjøtt også.

Vilde er assisterende genaralsekretær i NBS, og synes det er veldig meningsfylt å jobbe i en organisasjon som hun deler verdigrunnlag med i så stor grad. Aller best liker hun å jobbe med fag og politikk. Vilde mener at man kan oppsummere forskjellen på NBS og Bondelaget med forskjellen på slagordene "Norge trenger flere bønder" vs "Norge trenger bonden".

Hvis du er ungdom og ønsker å engasjere deg i NBS vil Vilde anbefale å delta på Ungdomsutvalgets seminar i forbindelse med Landsmøtet, og å dra på Landsmøtet som ungdomsutsending hvis du får muligheten. Dersom du trenger litt praktisk erfaring anbefaler hun Grønt Spatak, et prosjekt der NBS siden 1993 har samarbeidet med Natur og Ungdom om å sende ungdommer på 10-dagers opphold på gård, seter eller beitetilsyn.

Vildes spørsmål i premiekonkurransen vår: I hvor mange år har NBS og Natur og Ungdom sendt ungdommer på 10-dagers opphold på gård, seter eller beitetilsyn gjennom prosjektet Grønt Spatak? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Vilde i full gang med å tilegne seg praktisk erfaring.

Også i år er det mulig å vinne premier i julekalenderen vår! Det vil være spørsmål i hver luke, antallet vil variere noe. Hvis du vil delta i trekningen av premiene kan du sende svaret til oss i en melding til facebooksiden vår, eller på e-post til ungdomsutvalget@smabrukarlaget.no, innen klokka 10.00 dagen etter. Hvert riktig svar gir et "lodd" når vi trekker premiene i jula. Det er altså mulig å få flere "lodd" på dager med flere spørsmål.

Årets premier: 

 1. Fribillett for 2 på Akvariet i Bergen
 2. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 3. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 4. Gårdsost, hvit ost av geitemelk, fra Skjerdal stølsysteri og kafè

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Visjonen vår er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en institusjon i Bergen siden 1960 og er organisert som en stiftelse.

www.akvariet.no


Riksscenen er en nasjonal møteplass for folkemusikk i alle fasetter! Riksscenen speiler hele det rike folkemusikkspekteret i Norge i dag, fra våre egne tradisjonsuttrykk til det flerkulturelle. Våre aktiviteter spenner fra tradisjonell konsertformidling til scenisk nyproduksjon innen både dans og musikk med mer enn 150 konserter og forestillinger i løpet av året. Du finner oss i Schous kulturbryggeri på Grünerløkka i Oslo.

www.riksscenen.no


På Skjerdal stølsysteri og kafè er du garantert å møte fleire geiter enn turistar. Stølen Leim ligg 400 meter over den vakre Aurlandsfjorden. Her har det vore stølsdrift i mange genererasjonar. I 2010 bygde vi Skjerdal stølsysteri og kafè, for å  ta den tradisjonelle stølsdrifta inn i ei moderne tida. På stølen treffer du budeiene og geitene våre, og kanskje sauer og hestar òg. På vegen opp kjenner du den gode lukta av kokt brim (brunost), akkurat som for hundre år sidan.

www.skjerdal.com


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30. 

E-post: medlem@smabrukarlaget.no  post@smabrukarlaget.no

 

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vippsnummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as