Ungdomsutvalget

UU's forside          Om oss          Kontakt oss

Politisk nestleder Eli Berge Ness

Luke 7 av Ungdomsutvalgets julekalender 2021

I år ønsker vi i Ungdomsutvalget å bruke julekalenderen vår til å presentere deler av organisasjonen vår, og en del folk som er med å gjøre en innsats for NBS. I dag skal vi høre fra en av nestlederne våre: politisk nestleder Eli Berge Ness.

Eli er 54 år, og kommer fra Oppstryn i Sogn og Fjordane. I dag bor hun i Viksdalen der hun driver med sau. Hun jobber i en liten stilling som lærer i tillegg. På julaften spiser Eli pinnekjøtt og hjemmelagt pølse, rotmos, mandelpoteter og surkål.

Elis motivasjon for å bidra i NBS er at hun mener NBS er en organisasjon som gjør en forskjell, og har vært det lenge. Derfor legger hun gjerne inn tid og krefter, hvis det kan styrke organisasjonen. Hun oppfordrer unge som ønsker å engasjere seg til å møte opp på lokallagsarrangement, og komme med innspill til hvordan de vil ha ting.

På spørsmål om hva NBS bør jobbe med akkurat nå, trekker Eli fram tetting av inntekstsgapet, styrking av smådriftsnæringa, og løsdriftskravet og konsekvensene av dette.

Når det gjelder forskjellen på NBS og Bondelaget påpeker Eli at Bondelaget har jobbet for færre og sterkere bønder, mens NBS mener vi ikke har en bonde å miste, og at vi er sterkere jo flere vi er. I tillegg snakker Bondelaget om heltidsbonden, mens NBS fremsnakker verdien i mangesysleri og det å holde små bruk i drift. NBS mener at det er viktig at bygdene forblir små samfunn, og det går ikke med bare noen få store bønder.

Elis spørsmål i premiekonkurransen vår: Hvor stor prosentandel av dem som driver med melk i Sogn og Fjordane har fremdeles båsfjøs? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Eli på demonstrasjon for NBS. Politiske markeringer for saker som er viktige for NBS er en del av jobben som politisk nestleder.

Også i år er det mulig å vinne premier i julekalenderen vår! Det vil være spørsmål i hver luke, antallet vil variere noe. Hvis du vil delta i trekningen av premiene kan du sende svaret til oss i en melding til facebooksiden vår, eller på e-post til ungdomsutvalget@smabrukarlaget.no, innen klokka 10.00 dagen etter. Hvert riktig svar gir et "lodd" når vi trekker premiene i jula. Det er altså mulig å få flere "lodd" på dager med flere spørsmål.

Årets premier: 

 1. Fribillett for 2 på Akvariet i Bergen
 2. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 3. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 4. Gårdsost, hvit ost av geitemelk, fra Skjerdal stølsysteri og kafè

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Visjonen vår er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en institusjon i Bergen siden 1960 og er organisert som en stiftelse.

www.akvariet.no


Riksscenen er en nasjonal møteplass for folkemusikk i alle fasetter! Riksscenen speiler hele det rike folkemusikkspekteret i Norge i dag, fra våre egne tradisjonsuttrykk til det flerkulturelle. Våre aktiviteter spenner fra tradisjonell konsertformidling til scenisk nyproduksjon innen både dans og musikk med mer enn 150 konserter og forestillinger i løpet av året. Du finner oss i Schous kulturbryggeri på Grünerløkka i Oslo.

www.riksscenen.no


På Skjerdal stølsysteri og kafè er du garantert å møte fleire geiter enn turistar. Stølen Leim ligg 400 meter over den vakre Aurlandsfjorden. Her har det vore stølsdrift i mange genererasjonar. I 2010 bygde vi Skjerdal stølsysteri og kafè, for å  ta den tradisjonelle stølsdrifta inn i ei moderne tida. På stølen treffer du budeiene og geitene våre, og kanskje sauer og hestar òg. På vegen opp kjenner du den gode lukta av kokt brim (brunost), akkurat som for hundre år sidan.

www.skjerdal.com


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30. 

E-post: medlem@smabrukarlaget.no  post@smabrukarlaget.no

 

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vippsnummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as