Ungdomsutvalget

UU's forside          Om oss          Kontakt oss

Organisatorisk nestleder Ola Fiskvik.

Luke 8 av Ungdomsutvalgets julekalender 2021

I år ønsker vi i Ungdomsutvalget å bruke julekalenderen vår til å presentere deler av organisasjonen vår, og en del folk som er med å gjøre en innsats for NBS. I dag skal vi høre fra den andre av nestlederne våre: organisatorisk nestleder Ola Fiskvik.

Ola er 49 år og bor på Skatval. Han er kornbonde, og har i tillegg noen hestebokser han leier ut. Tidligere har han hatt melkekyr, og han har også jobbet som HMS-rådgiver. På julaften spiser Ola ribbe, og det er riskrem til dessert.

Olas motivasjon for å enasjere seg i NBS er at han ønsker en bedre hverdag for den helt vanlige bonden. Det er tross alt hverdagene det er flest av. Ola oppfordrer unge som vil engasjere seg i NBS til å bare hive seg på, og ta på seg verv i lokallag eller fylkeslag. Vidre oppfordrer han til å lese både politikk og fag. Kunnskap er viktig!

NBS' viktigste oppgave akkurat nå mener Ola er å heve lønnsomheten i landbruket. De aller fleste utfordringene i landbruket vil bli mindre, og lettere å løse dersom økonomien blir bedre. Bedre økonomi gjør det lettere å oppgradere driftsmidler, enten det er fjøs eller trøsker, og det gjør terskelen mindre for å rekruttere. Ola er også veldig opptatt av at ikke all lønnsomhetsøkninga kan komme som tilskudd. Noe av det må komme på pris. Det betyr ikke nødvendigvis at prisen trenger å øke ut til forbruker, men bonden må få en større andel av den prisen forbruker betaler på butikken.

Olas spørsmål i premiekonkurransen vår: I hvilken kommune ligger Skatval? Mer informasjon om hvordan du kan svare og hva du kan vinne lenger ned.

Ola er opptatt av å vite hvordan jorda hans er. Da må man rett og slett ut og grave av og til.

Også i år er det mulig å vinne premier i julekalenderen vår! Det vil være spørsmål i hver luke, antallet vil variere noe. Hvis du vil delta i trekningen av premiene kan du sende svaret til oss i en melding til facebooksiden vår, eller på e-post til ungdomsutvalget@smabrukarlaget.no, innen klokka 10.00 dagen etter. Hvert riktig svar gir et "lodd" når vi trekker premiene i jula. Det er altså mulig å få flere "lodd" på dager med flere spørsmål.

Årets premier: 

 1. Fribillett for 2 på Akvariet i Bergen
 2. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 3. Gavekort som gir 2 billetter til konsert ved Riksscenen i Oslo
 4. Gårdsost, hvit ost av geitemelk, fra Skjerdal stølsysteri og kafè

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og en av Bergens største turistattraksjoner for små og store. Visjonen vår er å skape LæreLyst om livet i havet. Man kan lære masse om havet og dyr ved å lese i en bok eller høre om det på skolen, men det er bedre å lære om dyrene når du er tett på og ser ekte fisker og dyr. Akvariet har vært en institusjon i Bergen siden 1960 og er organisert som en stiftelse.

www.akvariet.no


Riksscenen er en nasjonal møteplass for folkemusikk i alle fasetter! Riksscenen speiler hele det rike folkemusikkspekteret i Norge i dag, fra våre egne tradisjonsuttrykk til det flerkulturelle. Våre aktiviteter spenner fra tradisjonell konsertformidling til scenisk nyproduksjon innen både dans og musikk med mer enn 150 konserter og forestillinger i løpet av året. Du finner oss i Schous kulturbryggeri på Grünerløkka i Oslo.

www.riksscenen.no


På Skjerdal stølsysteri og kafè er du garantert å møte fleire geiter enn turistar. Stølen Leim ligg 400 meter over den vakre Aurlandsfjorden. Her har det vore stølsdrift i mange genererasjonar. I 2010 bygde vi Skjerdal stølsysteri og kafè, for å  ta den tradisjonelle stølsdrifta inn i ei moderne tida. På stølen treffer du budeiene og geitene våre, og kanskje sauer og hestar òg. På vegen opp kjenner du den gode lukta av kokt brim (brunost), akkurat som for hundre år sidan.

www.skjerdal.com


Velg ditt fylkeslag

Kontakt med sekretariat

Tlf sentralbord: 22 00 59 10
Sentralbordet er bemannet mellom 09.00 og 15.30. 

E-post: medlem@smabrukarlaget.no  post@smabrukarlaget.no

 

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2020-21
(arsmelding-2020-2021-korrekt-lav-opplosning.pdf, 3MB)

/share/mime/48/pdf.png Årsmelding 2019-20
(arsmelding-2019-2020-siste.pdf, 2MB)

Artikler fra siste utgave av medlemsbladet

Bonde og Småbruker logo

/share/mime/48/pdf.png Utgivelsesplan Bonde og Småbruker 2022
(bs_medieplan_2022.pdf, 145kB)

/share/mime/48/pdf.png Bonde og Småbruker nr.8/21
(bonde-og-smabruker-nr.8-lav-opplosning.pdf, 16MB)

  Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  Akersgata 41, 0158 Oslo

  Telefon sentralbord: 22 00 59 10
  E-post: post@smabrukarlaget.no

  Organisasjonsnummer: 970167943

  Kontonummer: 8101.05.36928

  Vippsnummer: 55 89 91

  Utviklet av Imaker as