Foto Eli Kristin Aalbu Sæther 15 Mai

Bli med på stordemonstrasjon!

Jordbruksoppgjøret

Den 17.-18. april blir det stordemonstrasjon for maten vår. Vel møtt!

Næringskomiteens innstilling er klar, og Ap og Sp har søkt samarbeid med Høyre og Venstre for å få flertall for sitt forslag til tallgrunnlag. Slik det ser ut nå, vil det dermed bli en normering av bondeinntekta med 20 %, bonden må fortsatt jobbe 145 timer mer per årsverk og det gis kun avsetning (ikke det samme som avkastning) til maskiner og bygninger. Klikk her for å lese vårt høringsinnspill.

 

Stordemonstrasjon på Eidsvolls plass

Vi arrangerer derfor stordemonstrasjon over to dager på Eidsvolls plass. Vi legger opp til overnatting i telt eller under åpen himmel for dem som ønsker det, og forsøker også å finne sengeplass til alle som skulle ha behov for det utenom Eidsvolls plass.

Vi stiller med mat til medlemmer onsdag kveld, og frokost for overnattende på Eidsvolls plass torsdag 18. 

Klikk her for å komme til Facebook-arrangementet. Klikk gjerne skal eller interessert selv om du ikke selv har anledning til å delta, så får vi spredd arrangementet!

 

Program for demonstrasjonen

Vi starter 17. april kl.19.00. Her er det ønskelig at alle som skal overnatte på Eidsvolls plass setter opp telt samtidig og rigger seg til, slik at vi får et inntog av bønder på samme tid og skaper litt liv og røre. 

Deretter blir det appeller, musikk og annet program. Mat serveres fra kl.20.00.

Programmet for den 17. avsluttes kl.22.00.

For dem som overnatter oppfordrer vi til å ta med instrumenter og lignende for å lage god stemning utover kvelden. Husk på ordinær nattero fra kl.23.00. Det er ikke tillatt å drikke alkohol på Eidsvolls plass. 

Det blir servert frokost den 18. april fra kl.08.00 for dem som har overnattet på Eidsvolls plass. Programmet starter denne dagen kl.09.00 og varer til kl.11.00. 

Stortinget starter kl.10.00 og Stortingsmelding 11 er foreløpig første programpost. Det er mulig å følge debatten fra publikumsgalleriet. Ta i så fall med legitimasjon (førerkort, nasjonalt ID-kort eller pass). Begrensede plasser.

Votering starter kl.14.00. Vi avslutter demonstrasjonen innen kl.16.00.

Utover ordinært program vil det være åpen mikrofon både den 17. og den 18. april. Vi ønsker alle velkommen til å dele sin historie fra scenen i korte appeller.

 

PS: I anledning verdens småbrukerdag arrangerer vi frokostseminar på Mela den 17. april. Klikk her for å lese mer.

 

Dersom du deltar på demonstrasjonen en eller begge dagene, og har mulighet til å bistå med praktiske oppgaver – si ifra til Nora (41088785 eller nora@smabrukarlaget.no).

For lokal- og fylkeslag som ikke har anledning til å delta, oppfordrer vi til å gjennomføre lokale markeringer over hele landet samme dag!

Vel møtt til demonstrasjon!