Kylling produksjon fjørfe

God dyrevelferd avhenger av mer enn veksthastighet

Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norges Bondelag og Norsk Fjørfelag har levert et felles tilleggsinnspill til dyrevelferdsmeldingen. Dyrevelferd i kyllingproduksjonen avhenger av mer enn kyllingens veksthastighet.

Klikk her for å laste ned høringsinnspillet. 

 

Det pågår for tiden en diskusjon om hurtigvoksende kylling skal ut av det norske markedet. Flere faktorer må tas med i denne vurderingen, og sammen med Norges Bondelag og Norsk Fjørfelag har vi derfor sendt et supplerende innspill til regjeringas arbeid med ny dyrevelferdsmelding. 

Det er flere parametere for god dyrevelferd som er avgjørende. I innspillet pekes det blant annet på at et alternativ til å godkjenne hybrider, kan være å sette grenser for vekst per dag med utgangspunkt i hybridmanualer. Det er også viktig at den totale velferden vektlegges, og velferd hos både foreldredyr og slaktekylling.

Dersom en velger å regulere hvilke kyllinghybrider som er tillatt i Norge i dag, er det viktig å sikre tilstrekkelig med tid for produsentene til å legge om. Det er nødvendig å sikre leveringssikkerhet i alle ledd, ellers vil resultatet være økt import av kylling med dårligere dyrevelferd.