Per Lindholt

Ulvejakta stoppet igjen, - like sikkert som grevinnen og hovmesteren dukker opp på lille julaften.

Staten stopper lisensfelling av ulv i de nordlige delene av Hedmark. Årsaken er statens mistanke om at en genetisk verdifull ulv er kommet inn i Engerdal kommune fra Sverige.

Ja, dette har vi hørt før, enten er det noen som går til retten, eller noen hos statsforvalteren der de sier det kan ha kommet genetisk viktig ulv fra Sverige. Dette er meget tvilsomt, de har aldri forklaring på hvorfor denne var så lett å finne, når de som skal felles er umulig å finne. Hvis den skal ha kommet fra Finland så er jo alle de andre her også fra Finland. Hva blir da forskjellen? Tidligere genetisk viktige har inneholdt annen hunderase, ellers samme morlinje.

Dette er ikke troverdig. De later nå som om de må vente til de finner DNA de kan teste. Dette har de antakelig allerede klart, i så fall er det kun et stunt for å utsette felling i vente på at noen flere skal forsøke å stoppe det. Vi gjetter vel også hva de kommer fram til her, veldig viktig. 

Stortinget har vedtatt et mål om antall ynglinger, er det ikke enklere å bare følge dette? Hvem er mest tjent med å øke konfliktnivået? Noen organisasjoner som trenger sympatipenger? Hvordan skal noen kunne ha tillit til et slik system? Hvilken rolle spiller det hvilke gener de har? De skal jo likevel ut om de er i feil område. Eller skal noen flytte den slik at det er mulig å skifte ulv? Det er mange spørsmål en kan stille seg her, og jo oftere slik skjer, jo mer skeptisk.

 

Med hilsen

Per Lindholt

Styremedlem

Hedmark Bonde- og Småbrukarlag