IMG 20220309 191435

Fagmøte

Felleskonferanse og årsmøte i Eiker og Omegn BS, Modum BS og Sigdal BS

Nå som koronaen ser ut til å være på vikende front er det igjen mulig for oss å møtes til fysiske samlinger. Lokallagene i Eiker, Modum og Sigdal inviterte derfor til felles fagmøte med påfølgende årsmøter onsdag 9 mars. Omtrent 25 medlemmer deltok.

Møte ble hold på det nye fjøset på Buskerud videregående skole. Der er det alle fasiliteter som klasserom, sofasalong og kjøkken. I fjøset er det både kyr og sauer, i hver sin ende av bygget. Fra andre etasje, gjennom store vinduer, er det mulig å se ned i begge avdelinger. Finnes det noe mer avslappende en å se ei ku ligge og tygge drøv?

 

I tilknytning til fjøset har firmaet N2 Applied et anlegg som tilfører nitrogen fra lufta til husdyrgjødselen. Det gjør gjødsla mer nitrogenrik og kan gi avlingsøkning på 40 prosent. Trond Lund fra N2 Applied viste anlegget og forklarte prosessen. Vi vil skrive mer om teknologien i Bonde- og Småbruker som kommer ut i juni.

 

Fylkessekretæren tok for seg forsikringsavtalen med Gjensidige og ga tilhørerne et innblikk i de økonomiske fordelene for medlemmene og for NBS som organisasjon.

 

Etter fagdelen ble det servert rundstykker, wienerbrød og kaffe før lokallagene delte seg i sine respektive grupper og avhold separate årsmøter.

 

Etter to år med hel eller delvis isolasjon var det tydelig at deltakerne satte pris på å møtes og prates.