Winther Ysteri tildeles BU-pris Oslo - Foto: Karl-Sverre Holdal, fylkessekretær Oslo Akershus Bonde- og Småbrukarlag

BU-prisen for Oslo tildelt Winther Ysteri AS

Juryen for Bedriftsutviklingsprisen for landbruket 2025 i Oslo har i dag tildelt BU-prisen til Winther Ysteri på Aker Brygge.

Winther Ysteri og Artisan restaurant ble åpnet på Aker Brygge i 2020. Siri Winther har ført tradisjonen videre, og driver i dag sitt eget ysteri - midt i hovedstaden! Ysteriets oster er laget på økologisk, upasteurisert melk.

Siri Winther og ysteren

Prisvinneren representert ved Siri Winter og ysteren

Oslo Akershus Bonde- og Småbrukarlag var representert i juryen med leder Kristian Wølner.

Juryen hadde vurdert flere kandidater, før de til slutt tildelte BU-prisen til Winther Ysteri.

Kriterier for prisen har vært:
▪ Bærekraft, herunder 
o Økonomisk resultat/lønnsomhet 
o Sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet 
o Miljømessig som utnytting av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte 
utslipp 
▪ Innovasjon / nyskaping 

Juryens begrunnelse for tildelingen

Årets vinner av BU-prisen for Oslo er Winther Ysteri AS 
Winther Ysteri ble etablert i 2020, og er plassert på Aker Brygge i Oslo. Ysteriet er samlokalisert med restaurant og delikatesse butikk med samme eier. Ysteriet har glassvegger slik at kunder kan se hele produksjonsprosessen. Vinneren produserer både tradisjonelle italienske ferske oster, men også lagrings oster. Det er stort fokus på kvalitet i alle ledd, fra råvaren til ferdig modnet ost, noe som bidrar til at ostene også har svært høy kvalitet. Winther ysteri har vunnet mange priser både i nasjonale og internasjonale konkurranser.  

Ysteriet selger produktene sine fra egen butikk, markeder, detaljhandel og til anerkjente restauranter og hoteller i Osloregionen. De bruker selvsagt ostene i egen restaurant og i catering som de også leverer. 

Ysteriet sysselsetter 3 personer midt i Oslo sentrum. De yster kun av økologisk melk, og betaler ekstra for melken de kjøper direkte fra bonden. Gjennom dette bidrar de til økt omsetning og verdiskaping for økologisk melk. Bruk av økologisk melk reflekterer vinnerens forpliktelse til dyrevelferd, miljø og 
renhet.

Årets vinner har utviklet et innovativt forretningskonsept basert på tradisjonell produksjon av økologisk melk, lokalisert på Aker Brygge i Oslo. De produserer spennende produkter og er samlokalisert med restaurant og butikk, og de viser fram ysteprosessen til sine kunder. Gjennom foredling av melk midt i Oslo bidrar Winther Ysteri AS til lokalmat-identitet for byens innbyggere.

 

Oslo Akershus Bonde- og Småbrukarlag gratulerer Winther Ysteri med prisen, og ønsker de lykke til i kåringen av den nasjonale BU-pris.

Bildet på forsiden: Prisvinnerne omringet av juryen for bedriftsutviklings prisen