11

Ressurser for lokalmat

Trenger du mer kompetanse på salg og markedsføring, produktutvikling eller ønsker du veiledning på hvordan du kan utvikle din bedrift til å bli mer lønnsom? Her er en oversikt over hvor og hva du kan få hjelp til. 

Produktutvikling

Kompetansenettverket for lokalmat, som på Østlandet er lokalisert på Nofima på Ås, tilbyr kontinuerlig en rekke kurs. Blant annet kan du lære mer om spekematproduksjon, pølseproduksjon, syltetøy- og geléproduksjon og mye mer. De har også en besøksordning der du kan få 15-20 timer gratis veiledning hjemme hos deg for å se på muligheter i din drift. Les mer om hva som tilbys her: 

https://nofima.no/nettverk/kompetansenettverk-lokalmat/

Ønsker du å få e-post om nye kurs som kommer, gi beskjed til Lily.Romcke@nofima.no

Kompetansenettverket gir ut et magasin som heter Mathåndverk, som du kan lese her: https://xn--mathndverk-45a.no/bladet-mathandverk/

Her kan du også finne en oversikt over kurs i hele landet (ikke bare Østlandet). 

Salg og markedsføring

Ønsker du å lære mer om prissetting og kalkyler eller hvordan oppnå bedre synlighet i sosiale medier, kan du få en oversikt over det på Lokalmat.no. Det er Stiftelsen Norsk Mat som tilbyr slike kurs:

https://www.lokalmat.no/no/kurs-og-raadgiving/kurs-og-raadgiving

Ring en venn!  

Hvis du ønsker å starte med noe nytt, kan det være nyttig å snakke med noen som allerede driver med det du er nysgjerrig på. Slik kan du kanskje slippe å gjøre de samme feilene som andre. Ønsker du å komme i kontakt med en aktuell produsent, ta kontakt med hanne@smabrukarlaget.no så kan vi hjelpe deg med å finne en match!

Mattrygghet 

Er du helt i startgropa kan du finne god informasjon om hvilke krav som stilles for å drive med mat- og drikkeproduksjon på Mattilsynet sine sider: https://mattilsynet.no/mat-og-drikke

Foto: Karoline Lervåg Solberg